top of page

Koirahieronta-info

Koirahieronta sopii kaikille koirille rotuun, ikään ja aktiivisuustasoon katsomatta. Hieronta on vaihtoehto silloin, kun haluat hoitaa koirasi ongelmia luontaisesti tai ennaltaehkäistä niitä säännöllisellä hoidolla.

Hieronta lievittää kipua luonnollisella tavalla ja turvallisesti. Lisäksi hieronta parantaa ihon toimintaa, ääreisverenkiertoa, aineenvaihduntaa ja imunestekiertoa. Eri hoitomuodot kuten kraniosakraalikäsittely, lymfahieronta ja nivelten mobilisointi varmistavat, että koirasi saa parhaan hyödyn irti hieronnasta.

Hieronta on erityisen tärkeää seuraaville koirille:

 

- Aktiiviset kisa- ja harrastuskoirat: Hieronnan avulla aktiivisen koiran suorituskyky paranee ja lihasrasituksista palautuminen nopeutuu. Hieronta ennaltaehkäisee revähdyksiä ja tapaturmia.

 

- Näyttelykoirat: Hieronta auttaa tasapainottamaan kulmauksia sekä vapauttamaan liikkeitä.

 

- Koirat leikkauksen tai trauman jälkeen: Hieronta helpottaa ja nopeuttaa koiran toipumista. Hieronnalla voidaan lievittää kipua sekä ylläpitää lihasten ja nivelten normaalia liikkuvuutta leikkaushaavan parantuessa.

 

- Arat ja stressaantuneet koirat: Hieronta vaikuttaa psyykkisesti koiran mieleen. Arka tai stressaantunut koira saadaan rentoutumaan hieronnalla.

Milloin koiraa ei saa hieroa?

Koiralla on

  • kuumetta tai tulehdus

  • ihotulehdus, rikkontunut iho, haavoja

  • suuri lihasrepeämä

  • pahanlaatuinen kasvain

Koiraa ei voi hieroa leikkauksen jälkeen niin kauan kuin on verenvuotovaara tai heti rokotuksen jälkeen (varoaika vähintään 5 päivää).

Kerro minulle aikaa varatessasi myös muista koirasi mahdollisista vaivoista.

Mitä hieronnassa tapahtuu?

Yhden koiran hierontakerralle varataan aikaa noin yksi tunti, itse hieronta kestää 45 minuuttia. Koiran hieronta tapahtuu pöydällä tai lattialla ja koira asetetaan kyljelleen. 

Aluksi koirasta täytetään hoitokortti ja sille tehdään alkutarkastelu. Hoitomuoto valitaan aina yksilöllisesti koiran tarpeiden mukaan. Hieronnan aikana koira käsitellään kauttaaltaan. Lihashieronnan lisäksi käytän hoidoissani kraniosakraalikäsittelyä, lymfahierontaa ja nivelten mobilisointia. Hieronnan yhteydessä omistaja saa arvokasta tietoa koiransa lihaksiston tilasta.

HUOM! Hieronnan jälkeen koiralle on annettava lepoa loppupäivä (ei rankkaa treeniä tms). Kraniosakraalikäsittelyn jälkeen koiran on hyvä antaa levähtää muutama päivä.

Seuraa Facebookissa!

OTA YHTEYTTÄ

hurttafix@gmail.com

p. 040-7525021

Lähetä viesti, jos en pääse vastaamaan.

Käytän myös WhatsApp-sovellusta.

  • Facebook Social Icon
bottom of page